Barbatul care a patruns, miercuri in sediul Discovery Channel a fost impuscat de catre ofiterii de politie, a declarat seful politiei din Montgomery, J. Thomas Manger. Cei trei ostatici au fost evacuati in siguranta. Reuters informeaza ca atacatorul a murit la scurt timp dupa ce a fost impuscat.

Un dispozitiv pe care barbatul il avea asupra sa a eliberat fum in momentul in care acesta a fost împuscat, a precizat seful politiei. "Dispozitivul pare sa se fi declanşat, dar inca nu avem o confirmare. Am vazut ceva fum, este posibil sa se fi auzit si un zgomot", a adaugat Manger.

Un site inregistrat sub numele de James Lee cere postului Discovery sa indemne oamenii sa nu se mai reproduca, motivand ca acest lucru va duce la suprapopularea planetei.

"Civilizatia umana este o mizerie", spune site-ul http://savetheplanetprotest.com. "Salvarea planetei inseamna salvarea a ceea ce a mai ramas din viata non-umana prin scaderea populatiei umane. Asta inseamna oprirea rasei umane de la a mai crea copii dezgustatori!" se arata in cererea site-ului.

Barbatul, identificat drept James Lee, care a luat cel putin un ostatic la sediul Discovery Channel din Silver Spring, Maryland era inarmat si avea asupra sa un pachet, au declarat surse din cadrul fortelor de interventie, citate de CNN.

Scott Graham, reprezentant al departamentului pompierilor din comitatul Montgomery, statul Maryland a adaugat ca au existat informatii neconfirmate despre un foc de arma, insa nu dispunea la acel moment de date privind existenta unor raniti. "Ar fi prematur sa speculam in legatura cu cauzele incidentului", a spus Graham, afirmand ca in cladire se mai afla angajati.

Potrivit Aaron Morrissey, redactor-sef al publicatiei online DCist, atacatorul, identificat drept James Lee, a participat la un manifest impotriva Discovery Channel in 2008, cand Lee a planuit un protest impotriva canalului.

Aproximativ o luna mai tarziu, Lee a fost retinut de catre autoritati in apropierea sediului Discovery pentru "conduita dezordonata", a mai spus Morrissey. Barbatul in varsta de 43 de ani a fost gasit vinovat in 2008 de comportament turbulent, potrivit documentelor istantei din Montgomery County, Maryland. Sentinta de doi ani sub supravegherea autoritatilor s-a incheiat pe 18 august.