Politia din Bosnia a anuntat miercuri ca verifica acuzatiile unei organizatii locale de aparare a drepturilor animalelor potrivit carora o adolescenta bosniaca a aruncat sase catelusi intr-un rau, transmite AFP. Inregistrarea incidentului a provocat reactii furibunde in intreaga lume.

Imagini socanteFoto: Captura LiveLeak

In clipul care dureaza 44 de secunde, o fata imbracata cu un hanorac rosu poate fi vazuta cum ia animalele din cos si, razand, le arunca, pe rand, intr-un rau involburat.

Pe site-ul Facebook cateva pagini nou create cer pedepsirea adolescentei. In plus, fata a devenit tinta unor mesaje acuzatoare si chiar a unor amenintari cu moartea.

Organizatia "Flekice" (Pete) a depus o plangere in care sustine ca fata ce apare in film este din localitatea Bugojno, in centrul tarii.

Sefir Barucija, purtator de cuvant al politiei din Bosnia, a declarat ca anchetatorii vor face verificari in acest caz.

Directorul organizatiei SOS, Velimir Ivanisevic, a declarat ca are si el informatii potrivit carora fata este din Bugojno si ca filmul a fost facut de fratele ei. "Este o oglinda a societatii, iar faptul ca oameni tineri fac astfel de lucruri arata felul in care au fost crescuti", a afirmat Ivanisevic, avertizand ca oamenii raporteaza doar cazuri sporadice de cruzime impotriva animalelor, in timp ce numeroase brutalitati raman neraportate.

Potrivit legilor din Bosnia, o persoana care omoara sau tortureaza animale este pasibila doar de amenzi cuprinse intre 15 si 5.000 de euro.

Incidentul survine la doar cateva zile dupa ce britanica Mary Bale a devenit subiectul unei campanii furibunde pe internet, dupa ce a fost filmata aruncand o pisica intr-un cos de gunoi, unde animalul a ramas inchis timp de 15 ore. Britanica in varsta de 45 de ani, angajata a unei banci, a declarat ulterior ca "a crezut ca e distractiv" dar si-a descris gestul drept "un moment de nebunie". Evenimentul a avut loc in Coventry.

Atentie, imagini violente!