Presedintele palestinian Mahmoud Abbas si ministrul israelian al Apararii Ehus Barak au avut, duminica, o intalnire secreta la Amman, inaintea negocierilor de pace dintre israelieni si palestinieni ce vor fi reluate in aceasta saptamana, la Washington, a relatat marti presa din Israel, citata AFP.

Potrivit presei israeliene, cei doi s-au intalnit intr-o locuinta privata din capitala Iordaniei, unde Barak a avut de asemenea o intrevedere cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

Intalnirea nu a fost confirmata pana acum de oficialii israelieni. Potrivit jta.org, Barak si Abbas ar fi discutat despre slabirea masurilor de securitate in Cisiordania de catre Israel, iar ministrul israelian a reiterat angajamentul tarii sale pentru succesul discutiilor de pace ce vor urma.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si Mahmouod Abbas urmeaza sa reia, joi, negocierile directe de pace la Washington, dupa o intrerupere de 20 de luni. Netanyahu declara in 22 august, adresandu-se astfel publicului sceptic din Israel, ca o intelegere cu palestinienii va fi "dificila dar realizabila". Discutiile dintre israelieni si palestinieni pe marginea unui tratat care sa duca la crearea unui stat palestinian independent ar putea fi finalizate intr-un an.