Autorul atacului de la Bratislava, care a ucis sapte persoane si a ranit cel putin 13, detinea arma in mod legal, a anuntat marti politia, potrivit AFP. Barbatul, in varsta de 48 de ani, s-a sinucis dupa ce a deschis focul pe o strada din capitala slovaca, in zona de periferie Devinska Nova Ves, unde locuia.

"Politia a gasit o arma de asalt tip SA Vz.58. De asemenea, barbatul avea si doua pistoale si mai multe incarcatoare. Pe toate le detinea legal," a spus politia.

Impuscaturile au inceput luni dimineata intr-un apartament locuit de o familie de etnie roma, intr-o zona linistita a orasului. Barbatul, un fost soldat potrivit presei slovace, a impuscat mortal patru femei si un barbat in apartament si inca unul afara, inainte de a ucide o femeie de 52 de ani intr-o serie de trageri la intamplare inspre ferestre.

Politia a anuntat ca 13 persoane au fost ranite, reducand numarul anuntat luni. Autoritatile au refuzat sa speculeze pe tema motivului care a stat la baza acestui atac.

Un barbat care locuia vizavi de imobilul unde a avut loc incidentul, locuit in principal de oameni saraci, a afirmat ca familia ucisa avea o reputatie proasta si era "galagioasa".

"Nu il cunosteam pe atacator, dar oamenii spun ca era nebun. Obisnuia sa poarte o haina de blana vara si pantaloni scurti iarna, cantand pe strada," a povestit acesta.