Efectivele armatei bulgare vor fi reduse cu circa o cincime, respectiv 6.000 de persoane, transmite Novinite, citand un material publicat luni de cotidianul Trud. Cea mai mare reducere va fi operata in randul trupelor de infanterie.

Potrivit unor surse din Ministerul Apararii de la Sofia, efectivele armatei vor fi reduse cu 6.000 de posturi. In acest moment, armata bulgara numara 32.000 de posturi, insa 2.000 de functii nu sunt ocupate.

Cele mai mari reduceri vor fi operate in randul infanteriei: 2.000 de posturi vor fi desfiintate, iar cele 4 brigazi actuale vor fi comasate in doua. Aviatia va renunta la 1.300 de posturi. In plus, baza navala de la Varna, cea mai mare si mai importanta din Bulgaria, va fi inchisa.

Numarul de 6.000 de posturi disponibilizate a aparut in discutiile din acest moment legate de reducerea efectivelor armatei, precizeaza Novinite.

Cifra avansata de Trud contrazice insa informatiile publicate recent de ziarul "Standart", potrivit carora armata va renunta la 16.000 de posturi.

Decizia finala in legatura cu reducerile din armata va fi anuntata in toamna.