Un fost participant la emisiunea "Canadian Idol" a fost arestat in Ontario sub acuzatia de terorism, a anuntat politia canadiana, citata de CBS. Khurram Syed Sher a aparut in editia din anul 2008 a emisiunii, interpretand piesa "Complicated" a cantaretei Avril Lavigne. El a declarat atunci ca este din Pakistan si ca ii place hocheiul si muzica.

Khurram Syed Sher Foto: Captura Youtube.com

Sher, care are 28 de ani, a fost arestat in London (Ontario), ca parte a unui complot terorist ce viza atacarea de tinte din Canada si din strainatate. El a fost acuzat de conspiratie pentru a sustine, in mod constient, activitati teroriste.

In cadrul aceleiasi operatiuni, politistii din Ottawa i-au arestat pe Hiva Alizadeh si Misbahuddin Ahmed, acestia fiind acuzati ca intentionau sa fabrice bombe si sa atace diferite tinte. Toti trei sunt cetateni canadieni.

In timpul raidurilor, politistii canadieni au confiscat materiale electronice si planuri de realizare a unor dispozitive explozive improvizate. Anchetatorii afirma ca unul dintre cei trei suspecti a fost antrenat in strainatate pentru a realiza bombe, insa nu au oferit detalii.

Sher a luat parte la editia din 2008 a emisiunii “Canadian Idol”. El le-a spus atunci juratilor emisiunii ca a venit in Canada din Pakistan in 2005, desi politia sustine ca el a fost nascut in Canada. Sher a cantat piesa "Complicated" cu accent pakistanez, in timp ce a efectuat miscari de dans "comice". La sfarsitul interpretarii sale, concurentul a fost intrebat daca se considera mai degraba un comediant, decat un cantaret: "Nu neaparat, imi place hocheiul", a afirmat Sher.

Sher, care a absolvit McGill University Medical School si practica patologia, a fost caracterizat de prietenii sai ca fiind "un tip caruia ii place distractia, iubeste hocheiul" si despre care nimeni nu crede ca poate fi terorist.

Potrivit informatiilor, Sher a calatorit in Pakistan in 2006 pentru a ajuta victimele cutremurului.

Vezi prestatia lui Khurram Syed Sher din 2008.