Ministerul Sanatatii din Rusia a recunoscut pentru prima data luni ca rata mortalitatii a crescut cu mai mult de 50% de la Moscova si 8,6% in Rusia in luna iulie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut din cauza valului de caldura fara precedent, relateaza AFP.

"Cea mai mare crestere a mortalitatii - de 50,7% - a fost inregistrata in Moscova", se arata intr-un comunicat al ministerului, care a refuzat pana acum sa prezinte bilantul pierderilor de vieti omenesti dupa valul de caldura care a lovit partea de vest si centrul Rusiei, timp de aproape doua luni. "Luna iulie 2010, in Rusia a fost caracterizata de calduri anormale, care au dus si la cresterea numarului de decese", se mai arata in comunicatul ministerului, care nu precizeaza totusi numarul mortilor.

Informatiile privind cresterea mortalitatii in Moscova anuntate luni se adauga celor anuntate de Departamentul privind Evidenta Populatiei la inceputul lunii. "Au fost 14.340 de decese la Moscova, in iulie, cu 4. 824 de decese mai mult decat in iulie 2009", a declarat un responsabil de la Evidenta Populatiei din capitala Rusiei, Evgenia Smirnova.