Alain Robert, francezul supranumit "Omul paianjen", a fost arestat luni dimineata dupa ce a escaladat o cladire de 57 de etaje din Sydney, transmite AP. Robert a devenit celebru in urma ascensiunilor ilegale ale unor edificii urbane celebre, efectuate fara nicio asigurare. Prima sa incercare dateaza din 1994, cand s-a urcat pe turnul CityBank din Chicago.

Alain RobertFoto: Agerpres

Robert a escaladat cladirea Lumiere din Sydney in 20 de minute, fara sa se foloseasca de franghii sau alte echipamente. Zeci de oameni au urmarit ascensiunea francezului. El a fost retinut imediat de politistii, care insa nu l-au pus deocamdata sub acuzare.

"Sunt trist pentru ca a fost arestat, dar am speranta ca va fi eliberat in curand ca sa putem bea niste sampanie", a declarat impresarul sau, Max Markson.

AP aminteste ca, anul trecut, Robert a fost amendat cu 750 de dolari australieni pentru ca a escaladat cladirea Royal Bank of Scotland din Sydney.

Robert a fost arestat dupa multe dintre ascensiunile sale, fiind amendat cu mii de dolari.

In iunie 2009, el a mai fost arestat la Sydney dupa ce a urcat un zgarie-nori inalt de 219 metri.

Francezul in varsta de 48 de ani a urcat peste 80 de zgarie-nori din intreaga lume, cu scopul declarat de a alerta opinia publica asupra incalzirii globale. Potrivit paginii sale de internet, Omul paianjen a escaladat Empire State Building, Sears Tower si Petronas Towers in Kuala Lumpur.