Sapte soldati americani si 15 talibani au fost ucisi in acest week-end in Afghanistan, a anuntat duminica forta internationala a NATO, ISAF, citata de AFP.

Sambata, trei militari ai NATO si-au pierdut viata in doua confruntari distincte in estul tarii. In aceeasi zi, doi alti militari au murit dupa explozia unei mine in sud. Duminica, doi soldati ai ISAF au fost ucisi in atacuri care au avut loc, de asemenea, in sud, precizeaza un comunicat al NATO.

Un purtator de cuvant al ISAF a precizat ca toti cei sapte soldati morti erau americani.

Alianta atlantica a precizat ca 15 insurgenti au fost ucisi in luptele din provincia Paktia, in estul tarii.

In ciuda intaririlor trimise de Washington in Afghanistan, care au dus efectivul total al fortelor internationale la circa 141.000 de soldati, dintre care peste doua treimi sunt americani, insurectia talibana si a celorlalte grupari islamiste nu a incetat sa se intensifice si sa se extinda in ultimii trei ani, provocand cele mai grele pierderi in randul coalitiei din cei noua ani de razboi.

In total, 472 de soldati straini si-au pierdut viata de la inceputul anului 2010. In 2009, in Afghanistan au murit 521 de militari ai fortei internationale, potrivit cifrelor publicate de site-ul independent www.icasualties.org