O femeie din Sri Lanka este tratata in prezent de doctorii din tara sa dupa ce barbatul din Arabia Saudita la care a fost angajata i-ar fi infipt in corp peste 20 de cuie, intr-un act de tortura care a socat opinia publica din regat, transmite ArabNews, citand ambasada sri-lankeza la Riad. LP Ariyawathie (49 de ani) s-a intors in Sri Lanka pe cheltuiala sa saptamana trecuta, pentru a fi tratata de catre medici. Ea urmeaza sa fie operata vineri.

Dovada torturiiFoto: Reuters

Autoritatile din Sri Lanka au demarat o ancheta dupa ce doctorii de la Kamburipitya Base Hospital din districtul Matara au declarat ca respectivele cuie au fost inrosite in foc inainte de a fi infipte in corpul femeii.

Femeia, mama a trei copii, a spus ca "a trebuit sa lucrez continuu deoarece trebuia sa fac munca tuturor celor din casa. Si cand am vrut sa ma odihnesc fiindca eram obosita, mi-au infipt cuiele in corp ca pedeapsa. A trebuit sa lucrez de la rasarit pana la apusul soarelui. Abia reuseam sa dorm. M-au batut si m-au amenintat ca ma ucid si-mi ascund cadavrul. Au fost cu adevarat diavoli fara niciun fel de mila".

Dr. H.K.K. Satharasinghe de la spitalul Kamburupitiya a declarat pentru AP ca radiografiile au indicat prezenta a 24 de cuie si ace in corpul femeii, unele lungi de 5 cm, majoritatea infipte in maini si picioare. "Nu poate sa stea sau sa mearga asa cum trebuie", a declarat Dr Kamal Weerathunga.

Ariyawathie a mers sa lucreze in Arabia Saudita la 25 martie.

Ministerul de Externe din Colombo a depus o plangere in care se specifica faptul ca femeia a fost torturata mai bine de o luna. Ambasada sri-lankeza la Riad incearca in prezent sa-i identifice pe angajatorul saudit.

BBC a scris ca 1.8 milioane de sri-lankezi lucreaza in strainatate, 70% dintre ei fiind femei. Majoritatea lucreaza ca servitoare in Orientul Mijlociu.