Vedeta pop Nadja Benaissa din Germania, membra a formatiei "No Angels", a fost condamnata joi la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru ca a infectat cu virusul HIV un fost partener sexual, transmite AFP. Atat procurorii cat si apararea au solicitat o pedeapsa cu suspendare dupa ce Benaissa si-a recunoscut vina si si-a cerut iertare. Scandalul a tinut de luni intregi prima pagina a ziarelor din Germania, extrem de sensibile la discutii despre intimitatea persoanei si prezumtia de nevinovatie.

Nadja BenaissaFoto: Agerpres

Magistratii din Darmstadt au gasit-o vinovata pe Benaissa pentru trei capete de acuzare: unul pentru vatamare corporala si doua pentru tentativa de a produce vatamare corporala.

Cantareata a marturisit ca a avut relatii sexuale neprotejate si ca a tinut secret faptul ca este infectata cu HIV, insa a respins acuzatia ca si-a imbolnavit intentionat partenerii. In timpul pledoariei finale, Benaissa a spus judecatorilor: "Imi pare rau din inima. Mi-ar placea sa dau timpul inapoi, dar nu pot".

Benaissa risca sa primeasca o pedeapsa de 10 ani de inchisoare, insa procurorii si apararea au solicitat o condamnare cu suspendare dupa ce artista si-a recunoscut vina si si-a cerut iertare.

Potrivit rechizitoriului, intre 2000-2004, vedeta a intretinut relatii sexuale cu trei barbati, carora nu le-a spus ca este infectata cu HIV. Benaissa stia ca este bolnava inca din 1999, cand avea 16 ani si era insarcinata in teri luni.

Unul dintre cei trei barbati a anuntat ulterior ca este infectat cu virusul HIV, care poate duce la declansarea SIDA. Barbatul, unul dintre reclamantii in acest dosar, a declarat in timpul procesului ca Benaissa a provocat "o suferinta enorma in aceasta lume".

Artista a spus insa ca doctorii i-au transmis ca riscul transmiterii virusului era "practic zero" si ca nu a dezvaluit ca este bolnava ca sa nu-si pericliteze cariera.

Vedeta a avut o viata dezordonata inca de la 12 ani, consumand in mod frecvent droguri si alcool. De la 14 ani a devenit dependenta de cocaina, locuind pe strazile din apropierea garii din Frankfurt.

Formatia "No Angels", din care face parte si Nadja Benaissa, a devenit cunoscuta in 2000, dupa ce a participat la un show de televiziune din Germania. Formatia s-a destramat in 2003, insa s-a reunit in 2007, participand si la concursul Eurovision din anul urmator.

Scandalul a tinut de luni intregi prima pagina a ziarelor din Germania, extrem de sensibile la discutii despre intimitatea persoanei si prezumtia de nevinovatie. Revista "Spiegel" a scris ca procesulo ei este "o vanatoare de vrajitoare".​