O britanica a devenit subiectul unei campanii furibunde pe internet, dupa ce a fost filmata aruncand o pisica intr-un cos de gunoi, unde animalul a ramas inchis timp de 15 ore, relateaza The Daily Telegraph. Mary Bale afirma ca nu intelege reactia exagerata a oamenilor si ca, totusi, este vorba doar de o pisica.

Britanica in varsta de 45 de ani, angajata a unei banci, a declarat ulterior ca "a crezut ca e distractiv" dar si-a descris gestul drept "un moment de nebunie". Evenimentul a avut loc in Coventry.

Imaginile surprinse de o camera de luat vederi o arata pe britanica mangaind putin pisica, pe numele ei Tabby Lola, dupa care o apuca de ceafa si o arunca in cosul de gunoi.

Pisica in varsta de patru ani a scapat nevatamata dar imaginile, postate pe Facebook, au provocat reactii furioase.

Sute de oameni au format grupuri pe site, inclusiv unul care se intituleaza ''catch the evil bitch who put the cat in the bin'', multi dintre ei postand mesaje de amenintare la adresa britanicei. Si autoritatea britanica pentru protectia animalelor a demarat o investigatie, dar politia a precizat ca nu are niciun motiv pentru a deschide o ancheta.

"Pur si simplu nu inteleg de ce toata lumea este atat de emotionata de acest lucru - e doar o pisica", a declarat Mary Bale, pentru tabloidul The Sun, adaugand ca reactia oamenilor este exagerata.

Ea a explicat ca a observat pisica plimbandu-se pe langa casa si a inceput sa o mangaie.

"Nu stiu ce mi-a venit, dar deodata m-am gandit ca ar fi nostim sa o pun in pubela de langa mine".

"Am facut-o ca pe o gluma pentru ca m-am gandit ca va fi nostim. Nu m-am gandit niciodata ca va ramane inchisa acolo", a adaugat britanica.

Mary Bale admite ca nu ar fi trebuit sa faca acest lucru dar a precizat ca nu merita toata aceasta ura din partea oamenilor din intreaga lume.