Cutia neagra a avionului care a luat foc marti in China, dupa ce a ratat aterizarea, a fost gasita miercuri dimineata, anunta AFP care citeaza agentia China Noua.42 de persoane au murit, iar 54 au fost ranite in urma accidentului produs in Yichun, in provincia Heilongjiang.

Avion prabusit in ChinaFoto: Agerpres

Oficialii din Yichun au declarat ca avionul se pregatea sa aterizeze pe aeroportul Lindu la ora locala 22:10, in conditii de ceata densa. Potrivit informatiilor, avionul decolase cu o ora inainte din capitala provinciei, Harbin.

Sursele au afirmat initial ca echipele de interventie au transportat la spital cel putin 20 de persoane. Agentia a precizat ulterior ca 53 de persoane au fost ranite, majoritatea avand fracturi.

Unii martori au declarat ca avionul s-a rupt in bucati chiar inainte de aterizare, luand foc la impactul cu solul. Mai multi pasageri au fost aruncati din avion chiar inainte ca aparatul sa ajunga pe pamant.

AFP scrie ca avionul implicat in accident este un E-190 realizat de Embraer, o companie aero-spatiala braziliana. La bord se aflau 91 de pasageri si cinci membri ai echipajului.

Yichun se afla langa granita de nord, cu Rusia. (A.N.)