Asiguratorii belgieni au inscris in 2009 pe lista neagra 58.000 de persoane, adica pe cei care nu au mai avut posibilitatea sa isi achite primele, scrie Le Soir. In alte tari cu campii si lanuri manoase, lista “alba” cred ca contine atatea nume. China are 60 de milioane de obezi. Tocmai ce s-a mai nascut unul. Ar umple cu ei vreo 3 Romanii, corect?, se intreaba Dan Popa pe blogul lui.

Piata imobiliara americana scade iar, dupa retragerea stimulilor oferiti de Guvern. Cifrele par mari (3,8 milioane de case si apartamente vandute, 90% fiind vechi) dar sunt in scadere. Doua milioane de locuri de munca au disparut din sectorul constructiilor.

36% dintre belgieni isi cauta un loc de munca suplimentar in timpul serviciului. Din cei 64% care nu o fac, jumatate nu au net la serviciu iar 22% spun ca le e teama sa nu fie prinsi de sefi

O autostrada din nordul Chinei e blocata de un ambuteiaj de 10 zile. Se avanseaza cu un kilometru pe zi.

Minsitrul german de Finante va prezenta astazi proiectul legii taxarii bancilor, legea adresandu-se tuturor institutiilor de credit cu sediul in Germania.

S-a descoperit un nou sistem planetar cu un numar de planete cuprins intre 5 si 7. Anuntul a fost facut in cadrul unui colocviu international. Nu stiu cat e TVA-ul acolo, ca as fi interesat sa ma mut

Sase mineri au murit incercand sa dea de un filon de aur intr-o mina venezueleana care fusese parasita de americani.

Tanzania si ritualele ucigase

Carrefour isi schimba “fata”, abordand un concept nou de hypermarket. Poate ma citeste si vreun retailer local si se inspira…

Japonia ar putea interveni direct in piata valutara pentru a opri aprecierea yenului, deja ingrijoratoare. Trebuie s-o faca cu mult calm, sa nu starneasca speculatorii

Rusii vor sa importe cereale, productia lor fiind serios afectata din cauza secetei. Au recoltat pana acum 40 de milioane de tone si au nevoie de circa 67-70 de milioane. Cred ca mai am si eu un kilogram de grau prin camara. Il ambalez si-l scot la vanzare pe piata futures.

Economia germana a crescut cu 2,2% in trimestrul al doilea, a anuntat Statistica lor. Anualizat, discutam de o crestere de peste 4%. Motoarele acestei cresteri? Exporturile, investitiile si consumul

Franta va face o investitie de 15-20 milioane de euro in energia eoliana. De ce? Pentru ca pot!

Un interesant punct de vedere despre aurul-metal si aurul-hartie

Elvetienii discuta despre reintroducerea pedepsei cu moartea. Au un an si jumatate sa stranga 100.000 de semnaturi pentru asta.

Mai multi bancheri privati din Elvetia au primit (ei si membrii familiilor acestora) acid prin posta. Drept e ca frumos ambalat, in mici cutiute. Doi dintre ei s-au cam ars cu el. Politia a demarat o ancheta, bancherii nu comenteaza.

USB lanseaza o ofensiva publicitara fara precedent. Un milliard de euro pentru a-si “spala” imaginea.

Un excellent interviu cu un fizician si mathematician (specializat pe retele neuronale) – seful analistilor “quant” dintr-o banca.

Boni Yayi, presedintele Beninului, ar putea comparea in fata Curtii de Justitie. 48 din cei 83 de deputati au inaintat o sesizare in acest sens. Yayi este acuzat de coruptie.

In Guineea vor avea loc alegeri prezidentiale in 19 septembrie. Deja se aduc acuzatii de manipulare etnica. Chiar, cum e sa fii manipulat etnic?

Cand Abdoulaye il contrazice pe Wade”, titreaza presa senegaleza. Abdoulaye si Wade sunt unul si aceeasi persoana, adecatelea seful statului. El declarase prin 2007 ca nu va mai candida, iar acum a intors-o ca la Ploiesti (nu am gasit un oras senegalez mai acatarii)

Bancile frantuzesti din Magreb ar putea pierde in fata concurentilor locali. Asta ar fi chiar tare ca o banca de talia SocGen sau BNP sa fie invinsi de bancherii locali. Ancheta.

Coasta de Fildes. “Sa devenim Rotterdam-ul Africii”. Vise tata, vise. Il mai tineti minte pe Agathno pe Dunare cum zicea el ca vor curge dolarii ?

In Togo s-a incheiat concursul de Miss. Poate vreti sa vedeti …Ca tot veni vorba de Togo, fostul premier, Joseph Kokou Koffigoh, a publicat un volum de poezii. Epopeea elefantilor.

Sudan. Triburile arabe nomade au colonizat o zona de frontiera urmand probabil sa ceara un statul special pentru asta (adica independenta) Stiti cum se cheama tribul? Mysseria.

Swaziland. Ultima frontiera a monarhiilor absolute. Un rege extravagant, o regina care se imbraca in soldat pentru a se intalni cu amantul..

Va disparea Leshoto? Un raport international zice ca da. Au si argumente, daca te uiti peste cifre…

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.