Dictatorul Adolf Hitler a avut, dupa toate probabilitatile, radacini evreiesti si africane, potrivit rezultatelor unor teste ADN, citate de Telegraph. Probe de saliva luate de la 39 de rude ale fostului lider nazist indica faptul ca acesta ar fi avut legaturi cu rasele "subumane" pe care a incercat sa le extermine in timpul Holocaustului.

La inceputul acestui an, ziaristul belgian Jean-Paul Mulders si istoricul Marc Vermeeren au decoperit rudele lui Hitler, inclusiv un fermier austriac care a fost varul sau.

Potrivit informatiilor, un cromozom numit Haplogroup E1b1b1, care a fost depistat in urma testelor esantioanelor de saliva, este extrem de rar in Europa de vest, regasindu-se in mod normal in berberii din Maroc, Alger si Tunisia, precum si la evreii askenazi si sefarzi.

"Plecand de la aceasta, am putea spune ca Hitler a fost inrudit cu oamenii pe care i-a dispretuit", a scris Mulders in revista Knack. Publicatia a precizat ca testele ADN au fost realizate in conditii riguroase de laborator.

"Este un rezultat surprinzator... Temerile lui Hilter legate de descendenta sa nu erau nejustificate. Aparent, el nu era "pur" sau "arian".

Telegraph scrie ca nu este pentru prima data cand istoricii au sugerat ca Hitler avea origini evreiesti. Despre tatal sau, Alois, se crede ca era copilul nelegtitim al unei servitoare numita Maria Schickelgruber si al unui tanar evreu de 19 ani, pe nume Frankenberger.