Frank Walter-Steinmeier, liderul parlamentar al principalului partid de opozitie din Germania, SPD, a anuntat luni ca se va retrage din politica pentru cateva saptamani, pentru a-i putea dona sotiei sale un rinichi, anunta Reuters.

Steinmeier, un potential adversar pentru cancelarul Angela Merkel in 2013 si fost ministru de externe in perioada 2005 - 2009, a precizat, intr-o conferinta de presa organizata in graba, ca sotia sa este grav bolnava si are nevoie urgent de un transplant de rinichi.

"Avand in vedere lipsa de alternative si rezultatul pozitiv al investigatiilor preliminare, eu voi fi donatorul de organ", a precizat politicianul, in varsta de 54 de ani.

Steinmeier a precizat ca isi va lua concediu si va incepe tratamentul medical in aceasta dupa-amiaza. Transplantul a fost programat in cursul acestei saptamani.

Steinmeier, care conduce partidul de centrul stanga SPD in Bundestag, si-a exprimat speranta ca va putea reveni la munca in octombrie. Locul sau in Bundestag va fi ocupat de adjunctul sau, veteranul social-democrat Joachim Poss.