Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat ca Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) ar trebui sa vina cu un singur candidat la alegerile prezidentiale, acesta fiind, conform intelegerilor anterioare, liderul Partidului Democrat Marian Lupu, transmite Info-Prim Neo.

"Trebuie sa ne amintim ce intelegeri am avut la inceput, sa constientizam ca fara Lupu nu ar fi fost AIE, nu ar fi fost Ghimpu presedinte, nici Filat prim-ministru", a spus liderul de la Chisinau.

Mihai Ghimpu a spus, de asemenea, ca Partidul Liberal pe care il conduce ar putea sa aiba propriul candidat, in cazul in care alegerile prezidentiale si cele parlamentare vor avea loc in acelasi timp.

Presedintele interimar a evitat sa spuna numele eventualului candidat PL.

Saptamana trecuta, intr-un interviuacordat in exclusivitate HotNews.ro, Ghimpu a afirmat ca "in cazul Aliantei de Integrare Europeana am avut o intelegere, cand am format-o ne-am inteles in privinta functiilor".

"Alianta exista, nimeni nu a anuntat ca o paraseste, iar Alianta functioneaza si va functiona... iar Republica Moldova nu are viitor fara Alianta", a spus Ghimpu, adaugand ca "cine va incerca sa sparga Alianta isi asuma saracia si mai mare de dupa alegeri".

Ghimpu a evitat sa spuna daca va candida la functia suprema.