Circa 35 de persoane au fost luate ostatice de barbati inarmati care au luat cu asalt un hotel de lux din Rio de Janeiro (Brazilia), transmite AFP. Politia a anuntat ca toti ostaticii au fost eliberati, iar noua persoane au fost arestate. Incidentul a avut loc sambata dimineata.

Incident violent la RioFoto: Reuters

O femeie a fost ucisa in schimbul de focuri care a avut loc in hotelul Intercontinental din zona exclusivista Sao Conrado.

Potrivit informatiilor, un grup de persoane inarmate cu grenade si arme automate s-au confruntat cu fortele speciale ale politiei in afara hotelului. Dupa un schimb de focuri in care doi politisti au fost raniti usor, atacatorii s-au refugiat in hotelul in care se aflau circa 400 de clienti.

Persoanele inarmate au luat ostatice circa 35 de persoane, pe care le-au dus in bucataria hotelului.

O femeie a fost ucisa in schimbul de focuri, insa politia locala a anuntat ca nu poate preciza cum a fost impuscata.

Trei dintre atacatori au fost raniti.

Elicoptere ale fortelor speciale au survolat zona in cautarea membrilor bandei, dupa ce martorii au declarat ca au fost cel putin 20 de atacatori. Politia a arestat noua persoane. Martorii sustin ca mai multi atacatori au fugit cu trei camionete si cinci motociclete spre favela Rocinha.

Politia din oras a primit ordine stricte sa impuna ordinea, Rio de Janeiro urmand sa gazduiasca meciuri din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal din 2014 precum si Jocurile Olimpice din 2016.