Mai multe grupari musulmane extremiste din Pakistan precum si cunoscuti teroristi pakistanezi au descoperit in siteurile de socializare o oportunitate de atragere de noi adepti. Astfel, daca populatia este supusa unei cenzuri puternice, extremistii au voie sa acceseze site-urile si paginile antiislam pentru a-si populariza ideile, potrivit AFP.

Printre ei se numara si Sipah Sahaba, un sunnit militant islamic, dat in urmarire generala pentru atacuri cu bombe si Jamaat-ud-Dawa, care este pe lista neagra a ONU pentru implicarea sa din atacurile din 2008 din Mumbai.

Din teribilism sau nu, numarul celor care devin "prieteni" ai teroristilor pe diferitele site-uri de socializare este in crestere, avertizeaza expertii.

Pakistanul a blocat temporar, in luna mai a acestui an, accesul la Facebook din cauza initierii de catre un user anonim a unui concurs de desene care sa il reprezinte pe profetul Mahomed.

Numarul atacurilor cu bomba ale extremistilor musulmani au crescut periculos in ultima perioada fiind omorate mai mult de 3.570 de persoane in trei ani, conform autoritatilor pakistaneze.