Un cunoscut prezentator al postului BBC va fi pus sub acuzare pentru "ca a irosit timpul politiei" dupa ce a marturisit, in cadrul unei emisiuni, ca in anii '80 si-a ucis iubitul, bolnav de SIDA, transmite AFP. Ray Gosling a fost arestat in luna februarie a acestui an, dupa ce a declarat ca si-a sufocat iubitul, dupa ce acesta ii ceruse sa-l ajute sa moara deoarece "suferea cumplit" din cauza bolii. Politistii sunt convinsi ca marturisirea ziaristului a fost "falsa".

"Confesiune" la BBCFoto: Captura Youtube.com

Intr-o emisiune realizata in decembrie trecut si difuzata de BBC, Gosling poate fi vazut cum merge printr-un cimitir si declara: "Poate ca acum este timpul sa va impartasesc un secret pe care l-am pastrat o perioada lunga de timp. Am ucis pe cineva odata. Era un tanar, era iubitul meu si avea SIDA", a afirmat ziaristul in cadrul emisiunii "Inside Out".

Gosling a afirmat ca "intr-o dupa-amiaza fierbinte" in spital, doctorii i-au spus ca nu mai pot sa faca nimic pentru pacient. Iubitul sau "avea dureri ingrozitoare, ingrozitoare", asa incat Gosling le-a cerut doctorilor sa-i lase singuri in salon.

"Am luat perna si l-am sufocat pana cand a murit. Doctorul s-a intors si eu am spus: "A murit". Nu s-a mai zis nimic de-atunci", a marturisit ziaristul, adaugand ca si-a pus capul in pamant si a inceput sa planga.

Jurnalistul nu a precizat numele victimei, insa a spus ca el si cu iubitul sau facusera un pact ca Gosling "sa-l ajute sa moara" daca va avea dureri mari si nu va putea sa-si mai revina.

Crown Prosecution Service (CPS) a anuntat vineri ca exista dovezi care indica faptul ca marturisirea facuta de Gosling a fost "falsa".

Gosling trebuie sa apara in fata unui judecator la 14 septembrie. Daca va fi gasit vinovat ca "a irosit timpul politistilor", ziaristul pote fi condamnat la 6 luni de inchisoare.

Legile britanice pedepsesc cazurile in care cineva ajuta un muribund sa moara. Cei gasiti vinovati risca pana la 14 ani de inchisoare. Subiectul a provocat discutii aprinse in Marea Britanie, unde recent s-au inregistrat doua cazuri in care mamele care si-au ucis copiii grav bolnavi: una a fost inchisa, cealalata a scapata de pedeapsa.