Fostul vicepresedinte al SUA, Al Gore, a cerut americanilor sa iasa in strada pentru a demonstra in fata lipsei de actiune a Congresului de la Washington fata de schimbarile climatice, transmite The Hill. Gore a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Pace in 2007 pentru lupta sa impotriva incalzirii globale.

Intr-o postare pe blogul sau, Gore a citat o stire din presa australiana care afirma ca "zeci de mii de protestatari au iesit pe strazile din Australia pentru a le solicita partidelor politice importante sa ia masuri impotriva schimbarilor climatice".

"In intreaga lume, cand politicienii nu reusesc sa ia masuri pentru a rezolva criza climatica, oamenii iau initiativa", a scris Gore, adaugand ca "e speranta mea sa vad activism de acest fel si aici, in Statele Unite".

The Hill precizeaza ca, in ultima perioada, Gore si-a intensificat declaratiile critice la adresa Senatului de la Washington, pe care-l acuza ca nu reuseste sa adopte o lege referitoare schimbarile climatice. Saptamana trecuta, Gore ar fi spus ca "guvernul SUA in totalitatea sa, in principal din cauza opozitiei din Senat de a lua masuri in legatura cu energia alternativa si de a gasi o solutie la criza climatica, ne-a uitat".

In iulie trecut, Gorea comparat lupta impotriva incalzirii globale cu cea impotriva nazistilor. Fostul vicepresedinte a spus ca lumii ii lipseste vointa politica pentru a actiona si a invocat spiritul lui Winston Churchill, incurajand liderii mondiali sa se uneasca pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice. Gore i-a acuzat pe politicienii din intreaga lume ca exploateaza ignoranta legata de pericolele incalzirii globale pentru a evita luarea unor decizii dificile.