Anchetatorii chinezi investigheaza un accident produs in nord-estul Chinei, in care a fost implicat un aparat de zbor neidentificat, transmite presa de stat de la Beijing, citata de AFP. Mai multe ziare din Seul sustin ca a fost vorba de un avion de vanatoare din Coreea de Nord care s-a prabusit in timp ce pilotul incerca sa fuga in Rusia.

Aparatul e un MiG-15Foto: Agerpres

Agentia Xinhua a transmis ca incidentul a avut loc marti dupa-amiaza in provincia Liaoning, in districtul Fushun.

Agentia sud-coreeana Yonhap a precizat, citand surse din serviciile de informatii, ca aparatul pare sa fie unul nord-coreean, iar pilotul a murit. Initial, aparatul a fost identificat drept un elicopter.

Agentia de la Seul a citat o alta sursa care a afirmat ca pilotul avionului, despre care se banuieste ca era un MiG-15, si- ar fi pierdut orientarea in timp ce incerca sa fuga in Rusia. Pilotul a decis sa ajunga pe teritoriul rusesc deoarece China si Coreea de Nord au un acord de repatriere.

Mai multe fotografii postate pe Internet arata ceea ce pare a fi un avion de vanatoare ce are pictat steagul nord-coreean.

AFP precizeaza ca armata nord-coreeana are o baza in orasul Sinuiju, langa granita cu China.

Yonhap a scris ca numarul soldatilor nord-coreeni care au fugit din statul comunist a crescut in ultima perioada din cauza foametei.