Un palestinian cunoscut politiei israeliene a fost impuscat si ranit de gardienii ambasadei Turciei din Tel Aviv, dupa ce a intrat in cladire si a luat ostatici doua persoane din randul angajatilor, transmite Reuters.

UPDATE Atacatorul a fost arestat si transportat la spital.

Un avocat care a vorbit cu barbatul prin telefon a incercat sa il calmeze. Potrivit acestuia, consulul-general si sotia lui au fost tinuti ostatici timp de doua ore.

Au reusit sa scape dupa ce ofiterii turci au tras in el. Palestianul este inarmat cu un pistol si un cutit.

Potrivit postului Israel Radio, atacatorul s-a baricadat intr-o camera.

Televiziunea Channel 2 a dat publicitatii o inregistrare cu barbatul, cunoscut ca Nadim Injaz, in care acesta spunea ca va detona o bomba daca nu i se ofera azil in Turcia.

Presa din Israel informeaza ca Injaz a fost eliberat din inchisoare in urma cu doua saptamani dupa ce a savarsit o pedeapsa de 4 ani pentru ca ar fi patruns in ambasada Marii Britanii, solicitand azil.

Purtatorul de cuvant la politiei declarase, potrivit AFP, ca un barbat care se dezbracase langa ambasada a fost impuscat mortal de cineva din ambasada, in timp ce inauntrul avea loc alt incident.

Potrivit unor martori citat de un post de radio local, un arab ar fi cerut sa intre in ambasada, apoi a comis un act indecent si a fost impuscat in picior de cineva de la etajul 2 al cladirii.

Politia a blocat un drum principal catre litoral si mai multe ambulante se afla la fata locului.