Un taurash clonat, transat si ambalat in pungulite a ajuns si in Belgia. Cand sunt vii, taurii impung si omoara. Cand sunt morti si asezati cuminti in pungulitze, iar enerveaza. Mi-e mila de ei, sincer…

Pentru ca suntem la belgieni, mai zicem ca bancherii de la Dexia isi vad o parte din investitii in pericol. Au cumparat obligatiuni emise de un oras american care a fost acum downgradat. E ca si cum te-ai marita cu o femeie si cineva ti-ar demonstra dupa un an ca e urata.

SUA va converti o datorie a Braziliei de 21 de milioane de dolari in programe de protectie a mediului. Am si eu un amic de la care am de primit vreo 400 de lei. Cam cator companii le-ar putea optimiza emisiile de gaze din banii aia? Sau sa ii transform datoria in bere, ca e mai simplu de incasat?

Pierdut generatie. Gasitorului, ofer recompensa. Accept variante.

Spaniolii investesc in imobiliare in Franta din cauza instabilitatii din tara lor. Bune investitii imobiliare poti sa faci in Florida. Cand i-am zis unui amic chestia asta, mi-a raspuns nervos: “Lasa-ma bah in durerea mea. Eu am investit pana acum in Florica de mi-au sarit capacele. Vrei sa trec la Florida acum?” Corect!

Muncitorii din Asia, din Bangladesh pana-n China, se “revoalta”. Situatia de acolo e o combinatie intre Fratele Marx si Fratii Marx.

Hahaha. SUA vrea bani de la Germania din cauza lui Hitler, care nu a platit niste obligatiuni de prin 1930. Buna treaba. Oare portofoliul de actiuni al lui Columb pe unde o fi acum?

O mare banca a fost sifonata cu ajutorul unui virus, supranumit Zeus. Unii zic ca atacatorii vin din Europa de Est. In Romania, cum nu au bani pentru programe informatice sofisticate, bancherii fura manual.

Coreea de Nord ar putea sa isi plateasca datoriile in radacini de gingseng. Buna treaba! Noi am da branza, berze, viezuri, manji…

Mai fa afaceri online pe segmentul asigurarilor, daca ai chef. Tocmai a crapat un jucator…

Dupa Fed, si Banca Angliei vorbeste de o reluare lenta a activitatii economice. La noi e o scufundare lenta, din pacate.

In Elvetia, preocuparile sunt altele. De ce nu iau taximetristii animalele de companie in masini?

Numarul celor care au peste 65 de ani si vor sa isi gaseasca un part-time creste peste tot in Europa. Zilele trecute, Eurostat a publicat o statistica interesanta, despre care am scris si eu…

Tot mai putini britanici isi refinanteaza creditele. Nu mai au ce garantii sa aduca, nu ca nu ar vrea…

Zimbabwe a gasit cum sa isi vanda diamantele. Organizeaza licitatii la care miliardarii alearga cu jeturile private. Un miliard si jumatate de euro pe zi obtine statul. Noi ce am putea licita? Macar de-un joint venture sa gasim… un intermediar, ceva..?

Frica pietelor se muta din SUA in Europa. Numai Germania pare sigura, scrie El Pais. Si Romania, as mentiona eu mandru. Nu toata, dar Bucurestiul… Si desigur, nu intreaga Capitala, dar Asociatia noastra de locatari e super sigura. Deja ne gandim la niste obligatiuni…

Grecii cauta un plan B de redresare a cheltuielilor. Plan beta, ma rog… Luna cheie e septembrie, zic oficialii eleni.

Ministerul grec al Muncii a dat ultimatum datornicilor la CAS pana la mijlocul lui octombrie. Peste tot se impute treaba in lume.

Ma duc sa-mi iau o inghetata.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.