Supermodelul Naomi Campbell a declarat marti ca nu avea "nimic de castigat" de pe urma unei marturii false in cadrul procesului fostului presedinte liberian Charles Taylor, de la care Campbell ar fi primit mai multe diamante, transmite Reuters. Politia din Africa de Sud a declarat ca modelul britanic ar putea fi acuzata pentru posesie de diamante ilegale, relateaza Daily Telegraph.

Intr-un comunicat trimis la cinci zile dupa ce a depus marturie in fata Tribunalului de la Haga in procesul lui Taylor, Campbell a declarat ca nu avea niciun motiv ascuns si "nimic de castigat".

"Sunt o femeie de culoare care a sustinut mereu cauzele bune, in special cele care au legatura cu Africa", a spus ea.

Reactia vine dupa ce marturiile actritei Mia Farrow si fostei impresare Carole White, care au fost prezente la cina din 1997 din Africa de Sud unde Taylor a cunoscut-o pe Campbell, au contrazis parti din depozitia sa.

White a afirmat ca doi barbati au ajuns in miezul noptii la casa de oaspeti unde stateau femeile, "au scos o hartie sifonata si i-au dat-o lui Campbell spunand: Acestea sunt diamantele".

"Campbell mi le-a aratat. Era destul de dezamagita de ele, fiindca nu erau stralucitoare", a declarat White.

Fosta impresara a modelului britanic a afirmat ca Naomi Campbell "parea entuziasmata in legatura cu diamantele si continua sa vorbeasca despre ele".

Pe de alta parte, actrita Mia Farrow a declarat luni, in timpul procesului desfasurat in fata Tribunalului Special ONU pentru Sierra Leone de la Haga, ca modelul i-a spus ca a primit "un diamant urias" de la niste barbati trimisi de dictatorul liberian.

Naomi Campbell a declarat miercurea trecuta in fata judecatorilor de la Haga ca a primit in 1997 un saculet in care se aflau cateva "pietre murdare", dupa o cina in Africa de Sud la care a participat si fostul presedinte liberian Taylor, despre care a aflat ulterior ca sunt diamante.

Campbell a fost citata sa depuna marturie in procesul in care Taylor este acuzat ca a primit "diamante ale razboiului" de la rebelii din Sierra Leone, pe care le-a folosit pentru a cumpara arme intr-o calatorie din 1997 in Africa de Sud.

Campbell a precizat ca a dat aceste pietre lui Jeremy Ratcliffe de la Fundatia pentru Copii Nelson Mandela si ca atunci cand a vorbit cu el la telefon in 2009, acesta inca le avea.

Diamantele se afla acum in custodia politiei.

Posesia de diamante neslefuite este considerata infractiune in Africa de Sud, penalitatile variind de la amenda la 10 ani de inchisoare.