​Talibanii din Pakistan au denuntat toate ajutoarele straine pentru victimele inundatiilor care au devastat tara, spunand ca vor duce la "supunere" si asigurand autoritatile de faptul ca gruparea lor poate oferi cele 20 de milioane de dolari promise de Statele Unite, transmite AFP.

"Condamnam sprijinul american si strain si consideram ca va duce la supunere. Jihadul nostru impotriva Americii va continua. Guvernul nu trebuie sa accepte ajutorul american si putem oferi noi 20 de milioane de dolari", a declarat purtatorul de cuvant al unei grupari de militanti talibani, Azam Tariq, pentru AFP.

"Vom distribui noi sprijin sub conducerea sefului nostru Hakimullah Mehsud, daca guvernul ne asigura ca niciunul dintre membrii nostri nu va fi arestat", a spus acesta.

Tariq a declarat ca guvernul nu va folosi banii pentru a ajuta populatia afectata din zona de nord-vest a tarii.

"Guvernul din regiunea Khyber-Pakhtunkhwa si autoritatile de la centru sunt disperati sa il obtina (ajutorul - n.r.), nu pentru oamenii afectati ci pentru a-si mari conturile din banci", a spus Tariq, citat de Reuters.

Catastroficele inundatii au lasat 6 milioane de pakistanezi sa depinda de ajutoare umanitare pentru a supravietui, a declarat ONU.

Statele Unite au anuntat marti ca vor spori ajutorul pentru Pakistan cu inca 20 pana la 55 de milioane de dolari, iar ONU a spus ca va lansa un apel international pentru alte sute de milioane de dolari.