Trei oameni au murit, in ultimele zile, in Grecia, dupa ce au fost intepati de tantari purtatori ai virusului West Nile, anunta Novinite.com. In schimb, Ministerul Sanatatii din Bulgaria a anuntat, luni, ca in aceasta tara nu a fost inregistrat niciun caz de infectare cu virusul, dupa ce mai multi pacienti suspecti fusesera spitalizati in nordul tarii.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii de la Sofia au atras atentia ca tantarii purtatori ai acestui virus arata la fel ca cei obisnuiti, insa spun ca insectele de acest fel nu au ajuns pe teritoriul Bugariei.

Oficialii bulgari au explicat ca primele simptome ale contractarii virusului sunt similare cu cele provocate de alti virusi - greata, varsaturi si febra, insa virusul West Nile poate afecta rapid creierul si poate provoca meningita.

Oficialii din tara vecina se tem ca virusul poate fi adus in Bulgaria de turisti sau de tantari. Ei au adaugat ca, in urma cu 10 ani, virusul a ajuns si in Romania. In plus, virusul West Nile a facut peste 1.000 de victime in Statele Unite, in ultimii 10 ani.