Pentagonul a decis in sfarsit sa isi reduca masivul buget (e cel mai consistent post bugetar din SUA, iar cheltuielile sale militare sunt de circa 40% din cheltuielile militare globale). Vor fi desfiintate posturile a circa 50 de gemerali si amirali, va fi desfiintata Joint Forces Command si altele…. Bancile spaniole considera reforma pietei muncii drept insuficienta si asteapta imbunatatiri, iar Murdoch cedeaza controlul asupra canalelor Tv din China. Cu toate astea, In Insulele Mauritius va fi interzis comertul stradal. Ca tot veni vorba, rezervele internationale ale Insulelor Mauritius au atins 2,3 miliarde de dolari. Daca va intereseaza in dinamica, au crescut.

China inchide 200 de uzine “depasite” dupa ce a constatat ca eficacitatea sa energetica (cantitatea de energie consumata pentru a produce o unitate de PIB) s-a deteriorat in ultima vreme. Poate ca nu ar strica un calcul din asta si in industria romaneasca. Am zis industrie romaneasca? Scuze, nu prea mai avem…

In Madagascar, presa se lupta cu capitalurile straine. De ce ies din tara, ce volume sunt la mijloc si care e impactul coruptiei asupra banilor care vin din afara?

Premierul britanic s-a enervat cumplit pe fraudele din sistemul social. Se pare ca si acolo sunt someri cu Mercedes care vin la milogeala ajutorului social.

Turkish Airlines a decis sa isi pedepseasca stewardesele care au surplus de greutate, tinandu-le la sol timp de 6 luni si impunandu-le sa slabeasca.

Vedeti aici cele 10 pasiuni ale vechilor romani. :)

Ieri au fost alegeri in Rwanda. Paul Kagame este favorit dupa prima numaratoare a voturilor, anunta presa locala. S-a lasat bineinteles cu acuzatii de frauda, venite in special din partea a doua partide nerecunoscute oficial.

Bataie pe cenusa lui Marlon Brando. Chestie de bani, nu de drag de cel care a fost marele actor.

Printesa mostenitoare a Suediei a fost acuzata de coruptie dupa ce a primit un cadou de nunta din partea unui om de afaceri.

Goldman Sachs: ”Am pierdut 100 de milioane de dolari in 3 zile”.

Skype se listeaza la Bursa si obtine o capitalizare de 2,7 miliarde de dolari.

Stephen Hawking sugereaza sa colonizam spatiul extraterestru in urmatorii 200 de ani, daca vrem sa supravietuim. Nu stiu daca in 200 de ani n-o sa disparem cu totii in ritmul in care se produc catastrofele.

O femeie afgana a fost executata public pentru adulter. Triste vremuri…

Un foarte bun portret al celui mai influent om din Elvetia: Guvernatorul Bancii Nationale a Elvetiei, Philipp Hildebrand.

Ce orase elvetiene sunt recomandate din punct de vedere fiscal ? Neuchatel in niciun caz. E poreclit “infernul fiscal”.

Daca va uitati pe presa cantonala elvetiana, o sa aveti impresia ca nu exista criza. Ziare relaxate, subiecte lejere…

Japonia si-a prezentat scuzele oficiale pentru colonizarea Coreei intre 1910-1945.

Fidel Castro a acordat un interviu din postura de “consultant” al fratelui sau Raoul. N-a spus cine stie ce pana in final, cand a declarat ca exista “riscul” ca presedintele SUA sa fie ucis de extrema dreapta americana.

Un marker biologic poate anunta boala Alzheimer cu ani buni inainte ca ea sa se produca.

Cele 50 de mari idei ale secolului 21.

Pretul graului ramane ridicat, desi penurie nu va fi. Presa elvetiana da vina pe speculatori.

Bancile britanice ameninta cu delocalizarea din cauza inaspririi reglementarilor. Nu cred ca vor pleca nicaieri, dar o presiune mai mare nu strica…

Canada face un recensamant si a trimis un chestionar unei parti a populatiei. Unii dintre cei care l-au primit refuza sa il completeze din cauza ca isi simt viata privata violata. Premierul Harper a iesit public sa spuna ca nimeni dintre cei care refuza nu va fi amendat sau pedepsit cu inchisoarea, asa cum se zvonea.

Ministrul canadian al Securitatii Publice Vic Toews, vorbeste despre imigratia ilegala ca despre un act terorist asupra Canadei.

In SUA, toate pietele asteapta sfarsitul reuniunii Fed care a inceput luni si va dura doua zile.

In Senegal, angajatii din Salubritate nu si-au vazut banii de doi ani. Peste cativa ani o sa se gandeasca la o greva, probabil…

234 de detinuti marocani si-au luat Bac-ul. De candidat, au candidat 487.

Haiti. GW Bush va ajunge astazi intr-o vizita in cadrul careia va evalua stadiul reconstructiei tarii si va sta de vorba cu haitienii. Ca veni vorba, anul asta vor fi alegeri prezidentiale acolo. Sunt inscrisi 34 de candidati..

Cartierele din nordul Brazaville-ului (Congo) vor avea apa potabila la finele lunii septembrie. E si asta o veste buna…

Din ziarul vaticanului: seful Garzii Elvetiene va parasi definitiv functia, dupa 30 de ani de cariera.

Tunisia: Incepe Ramadanul. Presedintele a patronat reuniunea Consiliului National al Magistraturii.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa