Impotriva Printesei Victoria a Suediei, mostenitoarea tronului, au fost inregistrare cel putin trei reclamatii formale pentru acte de coruptie legate de cadouri primite impreuna cu sotul sau, Printul Daniel, dupa nunta care a avut loc in iunie, informeaza presa suedeza, citata de AFP.

"Plangerile au fost formulate si vom analiza cazul saptamana viitoare," a declarat principalul procuror anti-coruptie din Suedia pentru cotidianul Expressen, adaugand ca nu stie inca daca va autoriza o ancheta preliminara.

Reclamatiile sunt legate de cadouri primite de cei doi de la omul de afaceri Bertil Hult, intre acestea numarandu-se folosirea avionului si yachtului acestuia in timpul lunii de miere.

"Este ciudat ca mostentioarea tronului Suediei permite unui miliardar suedez sa ii ofere transport si cazare in timpul lunii de miere, cand aceeasi persoana poate fi interesata, prin afacerea sa, sa ii fie returnate favorurile," nota duminica un cunoscut comentator al ziarului Dagens Nyheter.

Palatul regal a insistat insa ca printesa nu a facut nimic gresit.

"A fost o calatorie privata si un cadou de nunta de la un vechi prieten al familiei regale," a precizat purtatorul de cuvant al casei regale.