Incendiile de proportii din imprejurimile Moscovei au fortat Ministerul Apararii din Rusia sa dispuna evacuarea munitiilor din depozitele militare aflate in apropierea capitalei, relateaza agentia Ria Novosti, citata de AFP.

"Din cauza pericolului reprezentat de incendiile din regiune si tinand cont de decizia comandantului districtului militar, depozitele de munitii au fost transferate intr-un loc securizat", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

Deocamdata nu fost oferite detalii despre munitii, dar fortele armate ruse au recunoscut deja faptul ca logistica dintr-o baza militara din apropiere de Moscova a fost distrusa de incendii.

In urma cu doua zile, ministerul rus pentru situatii de urgenta a deplasat in regiunea Nijni Novgorod, in perimetrul orasului Sarov, unde se afla unul dintre centrele de cercetari atomice, forte suplimentare pentru a lupta impotriva incendiilor. In acel moment existau 246 focare de incendiu, pe o suprafata de 121.000 de hectare, iar autoritatile au dat de inteles ca, in anumite zone, flacarile au scapat de sub control.

In noaptea de marti spre miercuri, un fum gros a invaluit capitala, iar mirosul de ars a ajuns chiar in tunelurile adanci ale metroului. In unele statii se distribuie masti chirurgicale, care sa-i ajute pe oameni sa respire mai usor.

Moscovitii spun ca asa ceva nu au mai vazut de la inceputul anilor 1970.