Credinciosilor care vor dori sa asiste la slujbele Papei Benedict al XVI-lea din Marea Britanie li se va cere sa plateasca o "contributie de pelerin" care ajunge pana la 25 de lire, a anuntat miercuri Biserica Catolica, citata de AFP. Oficialii au estimat ca deplasarea Papei in Marea Britanie, care va avea loc in septembrie, costa aproximativ 14 milioane de euro.

Conferinta episcopilor catolici din Anglia si Tara Galilor a anuntat ca diocezele pe care Papa le va vizita sunt solicitate sa "contribuie cu o suma fixa pentru autocarele care vor transporta credinciosii".

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, a subliniat insa faptul ca "cei care nu isi vor putea permite vor fi scutiti de plata".

Cel mai costisitor eveniment - 25 de lire de persoana - va fi slujba de la Birmingham din 19 septembrie, unde sunt asteptati aproximativ 70.000 de oameni.

Slujba din 16 septembrie din Glasgow va costa 20 de lire de persoana si va include un recital sustinut de Susan Boyle, britanica in varsta de 42 de ani care a facut senzatie in cadrul popularului concurs "Britain's Got Talent", castigand faima internationala.

Cel mai ieftin eveniment va fi o priveghere din Hyde Park, Londra, pentru care un bilet costa 5 lire.

Cei care participa la aceste evenimente vor primi si un "pachet de pelerin" - un saculet care contine mai multe obiecte, printre care un CD comemorativ si o carte postala pentru a "tine legatura".

In Marea Britanie aproximativ 4 milioane din 61 de milioane de locuitori sunt catolici, cei mai multi fiind protestanti.