Barack Obama isi va petrece ce de-a 49-a aniversare in locuinta sa din Chicago, alaturi de prieteni, in conditiile in care sotia sa, Michelle, se afla in Spania, cu fata cea mai mica a cuplului, Sasha, iar Malia este in tabara, relateaza AP.

Barack ObamaFoto: Reuters

Barack Obama isi iubeste munca, in ciuda "presiunilor fizice si psihice enorme", a afirmat marti purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, care a adaugat ca presedintele este "mai degraba in forma", desi are mai multe fire de par alb, potrivit AFP.

Nascut in 4 august 1961, Obama va intra in anii 50 ai vietii sale miercuri. El a glumit in mai multe randuri, in ultima perioada, pe marginea acestui aspect, mentionand in special parul din ce in ce mai grizonat si incetinirea metabolismului.

"Stia la ce se angajeaza atunci cand, in urma cu mai multi ani", a decis sa intre in cursa pentru presedintia celei mai mari puteri mondiale, a precizat Robert Gibbs.

"Nu exista nicio indoiala ca deciziile care se adopta, de a trimite oameni tineri si femei tinere pe front, sau lupta impotriva celei mai grave catastrofe economice de la Marea Depresiune, comporta presiuni fizice si psihice enorme", a adaugat purtatorul de cuvant.

In ceea ce priveste parul grizonat, Gibbs a afirmat, glumind, ca presedintele va trebui sa se tunda mai des.

Programul lui Obama include pentru miercuri o deplasare in vechiul sau fief electoral din Chicago (Illinois), unde va vizita o uzina a grupului Ford. Presedintele isi va petrece noaptea de miercuri spre joi in locuinta familiala.

"Cred ca a planificat sa cineze cu prietenii la Chicago" in seara aniversarii, a adaugat Gibbs, fara a oferi detalii suplimentare.