Politicienii polonezi au cerut boicotarea unui producator local de alcool dupa ce acesta a amplasat un panou ce face reclama la berea "Lech" in apropiere de castelul in care se afla mormantul fostului presedinte Lech Kaczynski, mort intr-un accident de avion, transmite Reuters. Panoul ii indeamna pe polonezi sa consume "un Lech rece".

Reclama la berea LechFoto: Captura Youtube.com

Partidul conservator de opozitie Lege si Justitie (PiS), condus de Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al fostului lider de la Varsovia, a declarat ca este "nepotrivit" sa promovezi berea Lech peste rau de castelul regal din Cracovia unde se afla cripta presedintelui mort intr-un accident de avion.

"Este mai mult decat indecent. Este un scandal", a scris pe blogul sau un europarlamentar al PiS, Ryszard Czarnecki, adaugand ca reclama "traverseaza Rubiconul kitschului moral si al simplei vulgaritati".

Kompania Piwowarska, ce apartine SABMiller, si-a cerut scuze pentru "locatia nefericita a reclamei". Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca panoul, care continea sloganul "Insetat pentru aventuri? Lech rece", va fi dat jos deoarece contractul a expirat in iulie.

Reuters precizeaza ca producatorul polonez de bere a utilizat sloganul "Un Lech rece" cu mai mult de un an inainte de accidentul de avion din 10 aprilie, din vestul Rusiei, in care au murit Kaczynski, sotia sa Maria si alte 94 de persoane.