Un american caruia doctorii i-au spus ca mai are de trait doar doi ani a decis sa apeleze la site-ul YouTube pentru a cauta o persoana dispusa sa-i doneze un rinichi, transmite ABCNews. John Nakata (37 de ani) afirma in filmul postat pe Internet ca "sunt prea tanar sa mor si sa-mi las fiul singur". Initiativa sa a fost contestata de unii care sustin ca "sare peste rand" pe lunga lista a celor care asteapta un transplant.

John NakataFoto: Captura Youtube.com

Nakata sufera de mai multe afectiuni, iar doctorii i-au spus ca mai are de trait doar doi ani. Barbatul se afla in cautarea unei persoane care sa-i doneze un rinichi.

Impreuna cu familia sa, Nakata a decis sa nu mai astepte pana ii vine randul pe lista de asteptare si a facut un film pe care l-a incarcat pe YouTube. In inregistrare, Nakata, sotia si sora lui descriu afectiunile de care sufera barbatul, nevoia de a primi cat mai repede un rinichi si dorinta sa de a-si vedea fiul de cinci ani crescand.

"Sunt prea tanar sa mor si sa-mi las fiul singur. Fiul meu inseamna totul pentru mine. El este cel care ma tine in viata", spune barbatul, care sufera de diabet, anemie, hipertensiune arteriala si insuficienta renala. "Merg la dializa, la un spital, de trei ore pe saptamana - marti, joi si sambata, iar acolo ma leaga de fiecare data la o masina pentru a-mi curata sangele, timp de patru ore".

Americanul a fost pe o lista nationala a pacientilor care asteapta transplant de pancreas si rinichi. Doctorii l-au scos insa recent de pe lista, sustinand ca e prea bolnav pentru a fi supus unei interventii duble de transplant, care dureaza aproximativ noua ore. In schimb, Nakata a fost inclus pe o lista cu pacientii ce asteapta transplant de rinichi.

Familia si prietenii n-au reusit sa gaseasca un donator compatibil.

ABCNews precizeaza ca perioada medie de asteptare pentru un transplant de rinichi este de peste trei ani, insa doctorii i-au spus barbatului ca nu mai are decat doi ani de trait. "Ne-au spus ca avem nevoie de un donator care traieste si ca trebuie sa incepem rapid sa cautam", a declarat Sherry Nakata, sotia sa.

La propunerea sorei barbatului, familia a decis sa faca un film, pe care l-au postat pe YouTube. Raspunsul a fost coplesitor iar Nakata a primit peste 60 de mesaje de la oameni care se ofereau sa-i doneze un rinichi. Doctorii barbatului cauta in prezent sa gaseasca un donator compatibil.

Initiativa sa a fost contestata de unii care sustin ca el "sare peste rand" pe lunga lista a celor care asteapta un transplant. Din acest motiv, sustin ei, "cumpararea de organe este ilegala in Statele Unite".