Inundatiile cauzate de ploile torentiale ale musonului, cele mai grave din ultimii zeci de ani, au dus la moartea a cel putin 400 de oameni si evacuarea a mii de persoane in nord-vestul Pakistanului, transmite Reuters.

Inundatii devastatoare in PakistanFoto: Reuters

"Potrivit informatiilor primite de la toate districtele, 408 oameni au murit pana acum. Ne temem ca bilantul va creste atunci cand apele se vor retrage," a declarat ministrul Informatiei, Iftikhar Hussain, in Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, cunoscuta in trecuta ca Provincia Frontierei de Nord-Vest.

Armata pakistaneza, care conduce operatiunile de salvare, a declarat ca a evacuat aproximativ 14.200 de persoane. Sinistratii au primit 50 de tone de alimente.

Ministrul Hussain a cerut ajutor comunitatii internationale si a anuntat ca sprijinul trebuie sa ajunga in provincia Khyber Pakhtunkhwa, cea mai grav afectata, cat mai repede, altfel guvernul provincial va fi nevoit sa reduca salariile si lucrarile de dezvoltare pentru a putea face fata pagubelor.

"Daca vor sa ajute, sa ajute acum," a spus el.

Meteorologii prognozeaza ploi pentru urmatoarele 10 zile. Sezonul ploios in Pakistan dureaza pana la inceputul lunii septembrie.