​Administratorul averii celei mai bogate femei din Franta, Liliane Bettencourt - detinatoarea imperiului L'Oreal, a fost retinut pentru a doua oara de politie pentru a da declaratii in legatura cu acuzatiile de evaziune fiscala si finantare ilegala a campaniei prezidentiale a lui Nicolas Sarkozy, transmite Reuters.

Patrice de Maistre se afla din nou in custodia autoritatilor, a confirmat avocatul acestuia, pentru a da explicatii legate de acuzatiile lansate de fosta contabila a lui Bettencourt, care sustine ca presedintele Sarkozy si ministrul muncii Eric Woerth au primit donatii ilegale, iar Woerth a influentat angajarea sotiei sale de catre compania care ii administreaza averea lui Bettencourt.

La randul sau, Woerth a fost audiat joi timp de opt ore, negand toate acuzatiile.

Avocatul lui Maistre a declarat ca acesta va fi retinut timp de aproximativ doua ore, pentru ca declaratiile sale sa fie comparate cu altele din acest caz.

Fosta contabila a miliardarei, Claire T., sustine ca actualul ministru al Muncii, Eric Woerth, a primit, in primavara lui 2007, in calitate de trezorier al Uniunii pentru o miscare populara (UMP, aflat la putere) suma de 150.000 de euro, cash, pentru a finanta campania prezidentiala a lui Nicolas Sarkozy. O suma foarte mare, care pare a se situa in afara cadrului legal, in conditiile in care legea pentru finantarea partidelor politice impune o donatie maxima de 7.500 de euro pe an pentru un partid si de 4.600 de euro pentru un candidat la alegeri.

Potrivit acesteia, Nicolas Sarkozy mergea frecvent, in perioada in care a fost primar de Neuilly, intre 1983 - 2002, la Andre si Liliane Bettencourt pentru, spune ea, a-si primi "plicul". "Toata lumea din casa stia ca Sarkozy venea acolo pentru a-si primi banii", spunea ea, pentru Mediapart.