Daca vreti sa vedeti care state anume si cat detin din datoria SUA, dar si care sunt companiile care au cumparat titluri de stat americane intrati aici. E un grafic bine facut si se pare, bine documentat.

In presa cameruneza, problemele par altele. Obama este criticat pentru ca de cand e la putere nu prea s-a afisat cu sefii statelor africane, in ciuda originii kenyene a tatalui sau. Asta, una. A doua, legata de scandalul achizitionarii avionului Presedintelui. Au disparut niste bani, iar Justitia cauta sa afle unde au ajuns. Intrucat sunt implicate nume mari si banci puternice, probabil se va gasi un acar Paun care sa stea un an doi la inchisoare.

Exportatorii marocani vor fi ajutati de stat. Uite ca la ei se poate.

OSCE e ingrijorata de incalcarile la adresa libertatii presei, iar fiscul francez a transmis celui belgian un fisier cuprinzand o lista de nume ale unor contribuabili care detin averi in paradisuri fiscale.

Supermarketurile londoneze au pus in vanzare carne de veverita, care va deveni in curand mai ceva ca cea de iepure, zic unii.

Preturile imobilelor pariziene au urcat cu 7,2% de la inceputul anului, anunta Camera notarilor, atingand valori apropiate celor din toamna lui 2008.

De ce piata muncii din Germania se amelioreaza, iar in celelalte tari nu?

Reforma in Italia. Vezi cele mai importante masuri.

Goldman Sachs a interzis utilizarea in mailurile interne a cuvintelor triviale. Altii asteapta si acum interzicerea dealurilor triviale.

Un factor postal elvetian care ducea pensia batranilor, le dadea acestora bancnote false cumparate la kilogram.

Un spatiu economic european? Interesanta idee pentru elvetieni…

In Republica Centrafricana Statul are restante la plata pensiilor. Fara alte comparatii sau comentarii.

Studentii algerieni din Franta – supusi unor presiuni financiare suplimentare ca urmare a cresterii taxelor de studii. Un student algerian din doi prefera sa isi ia diploma de Master in Franta, unul din 3 isi da acolo doctoratul, iar 6% vor doar o licenta.

Daca treceti prin Djibouti, va puteti uita la televizoare care functioneaza cu energie solara, in cadrul unui proigram national de electrificare rurala.

In Algeria, un text incepe asa. "Scorpioni sunt in toata lumea, avand diferite marimi si culori".

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa