Povestea mamei care si-a ucis opt copii imediat dupa nastere tine prima pagina a presei franceze, in fata unui public socat de aceste crime. Dominique Cottrez, in varsta de 46 de ani, a fost arestata preventiv joi. Mama a doi copii, ea a recunoscut ca a ucis alti opt bebelusi imediat dupa nastere, prin sufocare. Sotul sau, care pretinde ca nu stie nimic, se afla in stare de libertate, relateaza France Soir.

Dominique Cottrez s-a nascut si traieste in Villers-au-Tertre, un sat linistit cu 620 de suflete, situat intre Douai si Cambrai, in nordul Frantei.

A fost adusa in fata anchetatorilor marti, alaturi de sotul sau, Pierre-Marie, si este acuzata de omucidere voluntara de minori, riscand inchisoarea pe viata.

Sotul sau le-a spus anchetatorilor ca "nu a stiut niciodata ca sotia sa a fost insarcinata si nici ca a scapat de copii". Dominique a declarat in fata anchetatorilor ca a fost "perfect constienta ca a fost insarcinata de fiecare data" dar "nu mai voia alti copii si nici sa mearga la doctor pentru a apela la mijloace de contraceptie", a declarat procurorul din Douai, Eric Vaillant.

Corpurile copiilor, nascuti intre 1989 si 2006/2007, nu prezinta urme de lovituri, potrivit primelor rezultate ale autopsiei.

Totul a inceput sambata trecuta, cand un localnic a anuntat jandarmeria ca a descoperit in gradina sa, la intrarea in sat, doi saci de plastic, ingropati. "Voia sa replanteze un copac", explica un vecin. Cumparase casa in 2007 si a crezut initial ca a dat peste resturile unui animal, dar expertii au descoperit cu stupoare ca este vorba despre corpurile a doi nou-nascuti, morti de cativa ani.

Primarul afla si el vestea, socat. Ii cunoaste pe fostii proprietari - familia Cottrez. Pierre-Marie este consilier municipal, aflat la al treilea mandat.

Dupa ce au arestat-o, anchetatorii au aflat ca Dominique Cottrez, o asistenta sociala corpolenta, a mai ucis inca sase bebelusi, pe care i-a ingropat in garajul actualei locuinte a cuplului.

Vecinii cuplului spun ca Dominique este o femeie foarte retrasa

"Nu vorbea niciodata", spune un localnic. Primul copil al cuplului, Emeline, s-a nascut in anii '80. Se pare ca Dominique Cottrez a ascuns si aceasta prima sarcina, sotul fiind surprins de nastere. Subiectul a devenit tabu. Ulterior, s-a nascut Virginie, in 1988.

Franta s-a confruntat in ultimii ani cu o serie de cazuri de ucidere a nou-nascutilor.

In luna martie o mama in varsta de 38 de ani a fost condamnata la 15 ani de inchisoare dupa ce si-a ucis sase copii si a ascuns cadavrele in pivnita casei din Valognes.

Un alt caz s-a petrecut in anul 2009 cand Veronique Courjault a fost condamnata pentru asasinarea a trei dintre copii ei, dupa ce sotul acesteia a descoperit trupurile intr-un congelator.