Premierul Vladimir Putin a confirmat sambata ca s-a intalnit cu spionii rusi extradati din Statele Unite ale Americii si a precizat ca acestia au fost deconspirati in urma unui act de tradare, iar numele tradatorilor este cunoscut de autoritatile de la Moscova, relateaza BBC News.

Putin, care a fost el insusi ofiter KGB, a adaugat ca spionii traiesc o "viata dura". El nu a precizat unde a avut loc intalnirea, dar a spus ca a cantat cu agentii cantece patriotice din epoca sovietica.

Cei zece rusi au admis in fata justitiei americane ca sunt spioni si au fost extradati in Rusia, in schimbul a patru agenti americani. Acuzatiile de spalare de bani au fost retrase.

Ei au fost transportati in Viena, unde un avion rusesc care-i transporta pe cei patru spioni americani a aterizat in acelasi timp, in ceea ce presa internationala a caracterizat ca fiind cel mai important schimb de spioni dintre cele doua mari puteri dupa Razboiul Rece.

Putin a declarat, in cadrul unei vizite efectuate la Foros, in Ucraina, ca printre agentii cu care s-a intalnit se afla si Anna Chapman, a carei viata a fost pe larg comentata de presa din toata lumea.

El a precizat ca a discutat cu spinii "despre viata" si ca "fiecare dintre ei a avut o viata dura".

"In primul rand trebuie sa stapanesti la perfectie limba straina. Gandesti si vorbesti in aceasta limba si faci ceea ce ti s-a spus sa faci pentru interesul patriei mama, ani de zile, fara sa contezi pe imunitatea diplomatica", a povestit el.

Putin a precizat ca schimbul de spioni a avut loc in urma unei tradari. "Tradatorii sfarsesc intotdeauna rau. Sfarsesc prin a fi betivi, dependenti, traiesc pe strazi".

Intrebat de ziaristi daca Moscova are de gand sa se razbune, Putin a spus ca este "nedelicat" sa vorbesti de acest lucru.

"Este o problema delicata, nu poate fi rezolvata la o conferinta de presa. Ei traiesc dupa propriile lor legi, si toate serviciile speciale sunt constiente de aceste legi", a adaugat Putin.

In ceea ce priveste spionii rusi, ei "vor continua sa lucreze", a indicat premierul rus, citat de AFP.

"Sunt sigur ca vor avea posturi demne si ca viata lor va fi interesanta si stralucitoare", a subliniat el.