​Premierul rus Vladimir Putin a condus o motocicleta Harley Davidson in Sevastopol (Ucraina), laudand acest "simbol al libertatii", transmite AFP. "Este cel mai democratic mijloc de transport", a spus Putin, care se afla in Crimeea pentru discutii cu presedintele ucrainean Viktor Ianukovici.

Putin si "Lupii noptii"Foto: Reuters

Putin, care purta haine inchise la culoare, ochelari si manusi negre, a mers la o intalnire a motociclistilor, conducand o motocicleta Harley cu trei roti. El a luat cuvantul in fata celor aproximativ 7.000 de motociclisti.

"Va salut, fratilor!", le-a spus Putin celor adunati la Sevastopol, afirmand ca "motocicleta este cel mai democratic mijloc de transport". "Este cel mai indraznet, cel mai rapid mijloc de transport si da motociclistului sentimentul dulce al libertatii", a afirmat Putin.

"Fara nicio exagerare, poti spune ca motocicleta este simbolul libertatii", a spus premierul de la Moscova.

El le-a cerut motociclistilor "sa spuna NU" vitezei excesive si si-a terminat discursul spunand in ucraineana: "Khai Zhive Baik!" (Sa traiasca motocicleta!).

Intalnirea de la Sevastopol a fost organizata de unul dintre cele mai vechi grupuri de motociclisti din Rusia - "Lupii noptii".

AFP noteaza ca, in perspectiva posibilei candidaturi la alegerile prezidentiale din 2012, Putin a luat parte in ultimele luni la mai multe evenimente de imagine: in aprilie, el a mers in Oceanul Arctic unde, pe insula Teritoriul lui Franz Josef, a ajutat cercetatorii sa monteze o zgarda cu emitator la gatul unui urs polar in greutate de 230 de kilograme, in timp ce, in iulie, a participat impreuna cu actorul Jean-Claude Van Damme la un meci de Ultimate Fighting, o combinatie intre box fara manusi si karate in care aproape orice lupta este permisa, foarte popular in sudul Rusiei.