Politia bulgara a arestat, vineri, circa 20 de persoane intr-o operatiune ce vizeaza crima organizata, transmite Novinite. Ministrul de Interne de la Sofia, Tvetan Tvetanov, a declarat ca operatiunea "Asasinii" este una "istorica".

Operatiunea autoritatilor din Bulgaria s-a desfasurat in mai multe orase, printre care Sofia, Samokov si Kiten.

"Este vorba despre un grup de crima organizata extrem de periculos, care include o persoana care a ordonat asasinate, una care le-a organizat, un asasain si ajutoarele lor. Toti au fost arestati. Inca efectuam raiduri la o serie de adrese. Una dintre persoane nu a deschis usa iar baietii nostri au spart-o, gasind inauntru o arma AK 47", a explicat ministrul de la Sofia.

"Singurul lucru pe care-l pot spune acum este acela ca e pentru prima data in istoria Bulgariei contemporane cand au fost prinsi criminali atat de periculosi", a spus Tvetanov.

La operatiunea "Asasinii" participa ofiteri din Ministerul de Interne, din Agentia de Stat pentru Securitatea Nationala si de la biroul Procuraturii din Sofia.

Ministerul de Interne nu a oferit detalii despre cazurile pentru care au fost arestate cele 20 de persoane, insa presa de la Sofia a scris ca operatiunea autoritatilor este legata de uciderea lui Iuri Galev, presedintele clubului de fotbal Rilski. Acesta a fost impuscat mortal in iunie.