Oligarhul rus Boris Berezovski se desparte de cea de-a doua sotie, Galina, intr-un proces care se anunta a fi unul dintre cele mai costisitoare divorturi din Marea Britanie, anunta The Daily Telegraph.

Surse apropiate afirma ca sotia omului de afaceri ar putea primi in urma divortului 100 de milioane de lire sterline, mai mult decat dublu fata de vechiul record de 48 de milioane.

Cei doi sunt casatoriti de 18 ani, dar traiesc separati de cel putin 15 ani. Doamna Berezovski traieste in Londra cu cei doi copii ai cuplului, in timp ce Boris locuieste in Surrey cu prietena sa, Elena Gorbunova, cu care are alti doi copii, in urma unei relatii de 15 ani.

Galina Berezovski, care a angajat firma de avocatura Mishcon de Reya pentru a negocia o intelegere de divort, ar fi solicitat un sfert din averea oligarhului, estimata la un moment dat la un miliard de lire sterline.

Cei doi s-au cunoscut in 1981 cand Boris Berezovski, acum in varsta de 64 de ani, era profesor de matematica in Moscova si castiga 60 de lire pe luna. Ulterior, a intrat in afaceri cu autoturisme si a deschis prima reprezentanta Mercedes in fosta Uniune Sovietica.

S-a casatorit cu Galina dupa ce a divortat de prima sa sotie, Nina, cu care are, de asemena, doi copii, dar noua casnicie nu a mers foare bine, astfel incat cei doi s-au separat dupa doar trei ani.

Boris Berezovski a fost condamnat, in contumacie de justitia rusa la sase ani de inchisoare, sub acuzatia de frauda. Marea Britanie i-a acordat azil politic in 2003, cand a respins cererea de extradare formulata de Rusia. Omul de afaceri a acuzat in repetate randuri ca autoritatile ruse incearca sa-l asasineze, iar in spatele complotului se afla Vladimir Putin.