O balena de 40 de tone a socat un cuplu care naviga in apropiere de Cape Town cand s-a napustit afara din apa si a "aterizat" pe yachtul lor, fara sa ii raneasca, relateaza Daily Telegraph. Balena, cu o lungime aproape egala cu cea a vasului - aproximativ 10 metri, s-a zbatut de cateva ori pe yacht, apoi a revenit in apa.

O balena de 40 de tone ataca un vas langa Cape TownFoto: Agerpres

Ralph Mothes, in varsta de 59 de ani si Paloma Werner, 50 de ani, ambii navigatori experimentati de la Cape Town Sailing Academy, nu au putut decat sa priveasca neputinciosi atacul.

"A fost intr-adevar incredibil, dar foarte inspaimantator. Balena era aproape la fel de mare ca vasul. O vazusem la 100 de metri si ne-am gandit ca asta a fost tot. Si dintr-o data era chiar langa noi. Am presupus ca se va duce sub barca, dar in loc de asta a sarit din apa", a declarat Werner. "Am avut noroc sa scapam. A lasat in urma bucati de piele si grasime, iar catargul a fost distrus."

Balenele sunt o priveliste obisnuita langa coasta de vest a Cape Town in Oceanul Atlantic, atragand numerosi turisti in perioada iunie - noiembrie.

Incidentul va fi anchetat, pentru ca autoritatile sa determine daca animalul a fost hartuit in vreun fel.