O casa de pariuri din Rusia a oferit suma de 100.000 euro pentru Paul, caracatita care a prezis victoria Spaniei la Campionatul Mondial din Africa de Sud, informeaza CNN. "100.000 de euro (aproximativ 129.800 dolari) a fost pretul de plecare", a declarat Oleg Zhuravsky, coproprietar al Liga Stavok ("Liga de pariuri" in limba rusa). Afaceristul rus a adaugat ca oferta ar putea fi marita daca e nevoie. "Suntem o casa de pariuri, in definitiv". Cu toate acestea, firma care detine caracatita "oracol" a declarat ca a refuzat oferta din Rusia si ca Paul nu va fi vandut.

Caracatita PaulFoto: Reuters

"Serios vorbind, ne dorim caracatita din mai multe motive. In primul rand, pentru a vedea daca intr-adevar, poate prognoza efectiv rezultatele meciurilor de fotbal. In al doilea rand, Paul ar putea deveni o mascota buna, un simbol bun pentru casa mea de pariuri. In al treilea rand, el are un renume international cum, probabil, nu are niciun alt animal din intreaga lume si mi-ar placea sa-l putem aduce in Rusia", a mai declarat afaceristul rus.

Oficiali ai Sea Life, centrul din Oberhausen, Germania unde se afla caracatita, a anuntat ca Paul se retrage din "jocul predictiilor", dupa ce anterior declarasera ca vor lua in considerare o "serie de oferte din intreaga lume."