Tony Blair se confrunta cu o ancheta parlamentara din cauza costurilor ridicate ale securitatii sale, dupa ce sase ofiteri de politie au fost fotografiati pazind spatele casei sale in valoare de 4 milioane de lire sterline, informeaza Sunday Express. Vecinii sai s-au plans ca prezenta unui numar atat de mare de ofiteri de armata afecteaza atmosfera calma a cartierul londonez de lux, Connaught Square in care se afla casa emisarului Cvartetului in Orientul Mijlociu.

Tony BlairFoto: Reuters

Parlamentarul Conservator, Mark Field va prezenta in aceasta saptamana o serie de interpelari cu privire la costurile securitatii lui Blair, estimate la 6 millioane de lire sterline pe an si in crestere. Field considera ca statul ar trebui sa plateasca doar pentru securitatea unei singure case, iar restul sa fie acoperite din banii pe care Tony Blair i-a castigat ca prim-ministru.

Noua ancheta vine dupa ce Blair a fost nevoit sa raspunda la o serie de intrebari cu privire la scopul intalnirii sale cu liderul libian, colonelul Muammar Gaddafi, de luna trecuta.