Directorii de licee ar trebui sa castige la fel de mult ca fotbalistii sau ca starurile muzicii pop, deoarece contributia lor fata de societate este mult mai importanta, afirma un lider sindical din Marea Britanie, citat de The Daily Telegraph.

Salariile mari ale directorilor de scoli sunt justificate deoarece fotbalistii din Premier League si cantaretii castiga de asemenea sume mari, a spus Mick Brookes, liderul National Association of Head Teachers (NAHT).

La inceputul acestei saptamani, presa britanica a difuzat informatii potrivit carora cel putin 17 directori de liceu din Anglia sunt platiti cu peste 150.000 de lire pe an, iar un director de scoala primara din Londra are un salariu anual de 270.000 de lire.

Intrebat daca acest salariu de peste un sfert de milion de lire este justificat, Brookes a sustinut ca a invata copiii este o profesie foarte importanta si nu exista niciun motiv pentru care profesorii sa castige mai putin decat starurile din sport sau din muzica.

El a adaugat ca fotbalistii castiga sume similare in mai putin de o saptamana, prin contractele de publicitate, in conditiile in care mijlocasul englez Frank Lampard castiga peste 140.000 de lire pe saptamana.

"Societatea trebuie sa se uite la valorile sale. Apreciem mai mult cultura pop dacat a oferi unui copil sanse in viata? Nu este vorba despre denigrarea talentului oamenilor care ne ofera muzica si sport, dar trebuie sa fim siguri ce apreciem intr-o societate", a spus Brookes, pentru Times Education Supplement.