Locuitorii din Hillside (statul american New Jersey) s-au declarat scandalizati de un panou publicitar ce sustine "dreptul de a muri", transmite CBS. Grupul Final Exit Network, cel care a platit reclama, sustine ca ofera "indrumare" pentru adultii ce sufera de afectiuni grave si care vor sa-si ia viata.

Dreptul de a muriFoto: Captura CBS

Panoul publicitar, care este instalat pe Route 22 in Hillside, are inscrptia "Viata mea. Moartea mea. Alegerea mea". Grupul sustine ca o persoana care sufera de o afectiune dureroasa are dreptul sa se sinucida.

CBS scrie ca Final Exit Network a platit pentru panou, oferind in acelasi timp si adresa site-ului sau.

Mesajul se adreseaza acelor "oameni care sufera de boala Lou Gehrig, de Parkinson, efmizema si alte multe afectiuni mortale", a declarat vicepresedintele grupului, Robert Levine. Grupul sau sustine ca nu ofera asistenta la sinucideri, insa, din 2004, a prezentat informatii pentru cel putin 300 de persoane care s-au sinucis.

"Insistam ca oamenii sa ne dea fisele medicale complete. Avem interviuri cu ei. Vrem sa ne asiguram ca, din punct de vedere psihologic, ei sunt in buna stare", a declarat Levine.

Mai multi locuitori din New Jersey s-au declarat insa revoltati de mesaj. "Nu e alegerea corecta. Dumnezeu ne-a dat viata si doar El stie cand ne va lua din aceasta lume", a afirmat un locuitor.

Aceleasi critici le-au adus si unii psihologi, care au afirmat ca mesajul de pe panou ar putea sa-i impinga la sinucidere pe adolescentii sau pe adultii care au probleme pshice. Biserica Catolica a condamnat si ea mesajul.

CBS precizeaza ca opt dintre membrii grupului sunt pusi sub acuzare in Arizona si Georgia. Grupul a instalat panouri asemanatoare in San Francisco si Florida.

Vezi aici reportajul CBS.