Americanul de origine pakistaneza care a incercat sa detoneze o masina in Times Square din New York a inregistrat inainte de atac un mesaj in care promitea sa-i razbune pe "martirii musulmani", transmite CNN. In inregistrarea video data publicitatii de postul Al Arabiya, Faisal Shahzad avertizeaza ca atentatul va fi "un atac de razbunare" a martirilor musulmani si arabi. In iunie, Shahzad a pledat vinovat "de 100 de ori" la acuzatiile aduse de procurorii americani.

Faisal ShahzadFoto: Captura LiveLeak

Shahzad sustine ca atacul va fi realizat "in numele mujahedenilor, a luptatorilor si a musulmanilor slabi si oprimati", facand referire la Baitullah Mehsud (fostul lider al talibanilor pakistanezi) si Abu Musab al-Zarqawi (fost lider al organizatiei Al-Qaeda in Irak), la musulmanii si arabii martiri.

Americanul-pakistanez afirma ca "ma voi razbuna in numele lor si sper cu adevarat ca inimile musulmanilor vor fi bucuroase pentru acest atac".

"Opt ani au trecut de la inceputul razboiului din Afganistan si veti vedea ca razboiul musulmanilor abia a inceput. Va vom arata cum Islamul se va raspandi in intreaga lume... Jihadul este o datorie obligatiorie a Islamului in fiecare dintre musulmani", spune el in inregistrarea video.

CNN a precizat ca autenticitatea casetei nu a putut fi confirmata.

In iunie, Shahzad a pledat vinovat "de 100 de ori", spunand ca extremistii islamisti vor continua sa atace Statele Unite pana cand acestea se vor retrage din "teritoriile musulmane".

In noaptea de 1 spre 2 mai, centrul orasului New York a fost evacuat dupa ce pompierii au descoperit o masina plina cu explozibili. Autovehiculul a fost descoperit de catre un vanzator de tricouri, care a atentionat un politist calare cu privire la masina suspecta. Dupa doua zile, Shahzad a fost arestat pe aeroportul din New York, in timp ce se pregatea sa plece din SUA. El a pledat vinovat la 10 capete de acuzare, inclusiv la tentativa de folosire a unei arme de distrugere in masa si terorism. Ar putea fi inchis pe viata.