Aproape 60% dintre americanii cu drept de vot nu mai au incredere in presedintele Barack Obama, potrivit unui sondaj publicat marti, informeaza Reuters. Rezultatele sondajului initiat de Washington Post/ABC News prezinta o inversare a 60% dintre parerile americanilor cu drept de vot care acum 18 luni, la inceputul mandatului lui Obama, declarau ca au incredere in puterea lui de decizie.

Cu toate ca increderea in Obama a scazut foarte mult, sondajul a relevat ca el inca se situeaza mai sus in top decat alte figuri importante din partide, cu patru luni inainte de alegerile pentru Congres din noiembrie.

58% dintre respondenti au raspuns cu "doar putin" sau "deloc" atunci cand au fost intrebari cata incredere au in puterea de decizie a lui Obama in ceea ce priveste viitorul tarii. 68% au exprimat aceleasi sentimente in ceea ce-i priveste pe Democratii din Congres, iar 72% au aceleasi convingeri cand vine vorba de Republicani.

Problemele din industria locuintelor, cresterea inceata a numarului de locuri de munca si ale chestiuni de ordin economic ar fi cauzele pentru care increderea in Obama a scazut in ultima perioada.