George Steinbrenner, cel care a transformat echipa de baseball New York Yankees intr-un imperiu sportiv care valoreaza peste un miliard de dolari a murit marti la varsta de 80 ani in urma unor crize cardiace, anunta Yahoo News.

George SteinbrennerFoto: Reuters

Steinbrenner a fost proprietarul echipei de baseball New York Yankees timp de 37 de sezoane si a castigat sapte titluri in liga americana de baseball.

George Steinbrenner a cumparat echipa in anul 1973 de la CBS Inc pentru suma de 10 milioane de dolari. A revolutionat franciza si baseballul american prin crearea unei retele tv si a uneia alimentare care au contribuit la crestera fondurilor si a faimei echipei sale.

Forbes a evaluat valoarea clubului de baseball The Yankees la 1,6 miliarde de dolari in prezent depasiti in top doar de clubul de fotbal Manchester United (1,8 miliarde de dolari) si de echipa de fotbal american Dallas Cowboys (1,65 miliarde de dolari).

Vestea mortii sale este a doua lovitura pe care The Yankees o primesc in ultimele zile. Duminica a fost anuntat decesul lui Bob Sheppard (99 ani), cel care a fost crainicul stadionului timp de 56 de ani intre 1951 si 2007.